Mint korábban már írtam van egy szokás, ami szerint a kisbabák 1. szülinapi tortáját az anyukáknak, saját kezűleg illik elkészteniük. Na én ma belevágtam a sütésbe. :D Délben elkezdtem sütni a piskótalapot a tortához. Az első probléma ott kezdődött, hogy a recept szerint készítettem a piskótát, csak éppen nagyobb tortaformában, mint amit a receptben ajánlanak. Az enyém ugyanis 28cm-es. Szóval nagy lett és lapos :P Ezért kellett sütnöm mégegyet. A 8 tojásból 16 lett, ezért apáját lezavartam a boltba. :) A piskótalapok végül elkészültek, jól néztek ki, remélem finom is lesz. :D A vajas krém fincsi lett, bár a kakaó kicsit folyós lett benne, de ezt a piskóta jól magába is szippantotta. Aztán jött a Hulala. Ezzel ismét semmi gond nem volt, szuper lett mint mindig, ám elővigyázatosságból kevertem bele egy habfixáló port. Biztos, ami biztos alapon. Jól megkentem vele a piskótalapok oldalát és tetejét. Beraktam a hűtőbe és pihentettem 3 órát, hogy a tükörzselé és a krém nedvessége ne keveredjen össze. Megkentem a zselével, rásimítottam az ostyalapot, majd ezt is lekentem a tükörzselével. A művelet közben tetőtől-talpig ragacsos lettem.. :D de nem is én lennék, ha ez nem történt volna meg. Majd következett a díszítés, a hulalát megszíneztem piros ételfestékkel, habzsákba raktam és bumm.... a habzsák kiszakadt... :S Mivel ekkor már éjjel 1 óra volt, így gyors megoldást kellett találnom. A recept írója szerencsére adott egy jó tippet, miszerint egy üres porcukros zacsi is megteszi habzsák helyett. Igaza volt. :D Szuper lett. A végeredmény egy kissé zilált, itt-ott picit szépséghibás csokitorta, ami telis-tele van szeretettel!! A kisbabám első tortája! :) A konyha romokban, halomban áll a mosatlan edény, mindenfelé hulala van, a piros ételfesték szétcsapódott a padlón, olyan mintha vér folyt volna :D (bár az is folyt, mert a tojástartóval sikerült elvágni a kezem :D ... no comment), teljesen kimerültem...... de megérte! :)
Íme a tortakészítés menete lépésről-lépésre. :)
Utolsó kommentek