A napló főszereplője:

Anya, Apa szemefénye, Mama, Papa büszkesége. Dédiknek a kis bogara, nem más ő, mint Dorcsi baba.

Dorcsi baba naplója

"Engem ne emeljen a magasba senki, ha nem tud addig tartani, míg tényleg megnövök. Guggoljon ide mellém, ki nem csak hallani, de érteni akar, hogy közel legyen a szívdobogásunk." (Birtalan Ferenc: Míg megnövök)

Dorcsi baba

Lilypie Premature Baby tickers

Ennyi látogatóm volt eddig:

Free Counters

Vendégeim

Vendégeim

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • Babaruhadepo: Szia! Szeretném veled felvenni a kapcsolatot! Kérlek, hogy írj egy mailt a babaruhadepo@gmail.com-... (2010.11.13. 15:02) november 11.
  • LNiki: @Hajnika... :): Jól van Hajnika :D (2010.11.12. 17:05) november 2.
  • Hajnika... :): Tény hogy imádok babázni mert egy kis tündér.... de ennyire nem vagyok elvetemült, hogy játékgépez... (2010.11.12. 16:58) november 2.
  • LNiki: Szia! Örömmel tölt el, hogy a családon kívül más is olvasgatja a naplónkat. :) Az ostyalapot szala... (2010.09.13. 21:32) május 29. - A TORTA :D
  • mancsok: Szia! Gratulálok az oldalhoz nagyon tetszik. Az én kislányomat Dorkának hívják és ugyancsak a kede... (2010.09.13. 19:55) május 29. - A TORTA :D
  • Utolsó 20

2012. május 25. - Újra itt!! :)

2012.05.25. 13:59 - LNiki

Már több, mint egy éve nem írtam ide, úgyhogy azt hiszem éppen itt az ideje, hogy újabb bejegyzések készüljenek. :) 

Dorika lassan 3 éves lesz. Egészen pontosan, 30-án lesz a szülinapja. :) Ez azt jelenti, hogy szeptembertől ovisok leszünk. :) A Bolyai óvodába vették fel a kisasszonyt, ahol június 4-én lesz az első szülői értekezlet. :))) Ekkor fog kiderülni, hogy melyik csoportba kerülünk és, hogy ki lesz az óvónénink. A kisasszony nagyon várja már az ovikát. 

Múlt héten voltunk a 3éves stuszvizsgálaton. Baba 12,8 kg és 92cm. Beszélni még mindig nem akar sajnos. :S Mondogat dolgokat, mindent elmagyaráz a maga kis módján. Mutogat, vagy saját "szavakat" használ. A látásvizsgálat is úgy zajlott, hogy én tolmácsoltam a védőnéninek. Pl. a "csücsü" az a szék, a tyúk, pedig a "pipi". A táblán ugyanis ilyen kis figurák voltak, és neki messziről meg kellett neveznie, hogy mit mutat a néni. Szerencsére a látása rendben van, mindent látott. :)  Páros szemmel kellett "olvasnia", mert elvileg az ekkora gyerekek még nem nagyon engedik a fél szem letakarásos módszert. Kipróbáltuk, és valóban nem tetszett neki. :)

A beszéddel kapcsolatban még most is azt mondta a védőnéni és a doktornéni is, hogy nem kell aggódni. Ez még mindig belefér a normális tartományba, hogy 3évesen nem beszél folyékonyan. Azt mondták, hogy majd az oviban, a többi gyerek között, rohamosan meg fog indulni a beszéde.. hát igazán várom már..akkor talán kevesebb lesz a hiszti is. :/

Hisztiből ugyanis rengeteg van. Sokszor azértör ki a "háború", mert akar valamit, csak nem tudja kifejezni magát. Bár egyébként is elég akaratos és hisztis a drágám. Ha valami nem úgy van, ahogy ő szeretné, akkor aztán visít, földhöz vágja magát és fetreng. És visít és visít...és visít. Itthon próbálom követni a védőnéni tanácsát, miszerint ne vegyek róla ilyenkor tudomást, és nézzem levegőnek, amíg abba nem hagyja az ordibálást...de ezzel az a gond, hogy a szomszédok meg azt hiszik ilyenkor, hogy ölöm a gyereket :/ bár a szomszéd amúgy se teljesen normális...30-as, gyerektelen pár....és természetesen nem tolerálják, ha a gyerek éjszaka, netán hajnalban sír....na mindegy..ez egy másik történet... :) Szóval, itthon ezt a levegőnek nézést próbálom alkalmazni (kevés sikerrel), azonban az utcán ez egyáltalán nem működik.. Ugyanis, ha ott nem próbálom meg kezelni a hisztit és hagyom ordítani, vagy levegőnek nézem, akkor azonnal kapom a lenéző tekinteteket, mert, hogy én vagyok a gonosz-rossz anya, aki nem veszi meg a gyereknek a 4ezer forintos játékbabakocsit... Na úgyhogy ez mostanában a legnagyobb problémánk, hogy nem sikerül kezelni a sorozatos hisztiket. Bízom benne, hogy idővel kinövi... :))

A szobatisztaság már majdnem teljesen kialakult. Nappalra már teljesen elhagytuk a pelust, és még csak erőltetni sem kellett. Egyik napról a másikra gondolt egyet, és rápattant a bilire/wc-re. Mikor melyikre. :) Bezzeg, amíg én próbáltam meg rászoktatni, nem ment. :) Éjszakára még adok rá pelust, de már ezek is többnyire szárazan kerülnek le reggel. Ébredés után pedig az első útja a bilire vezet. :) A kaki már nehezebb ügy, azzal még vannak gondjaink, de talán már az is megoldódni látszik.

Visszatérve a szülinapra. :) Nagy az izgalom...nagyon várja már. Bár a szülinapi kívánságlistáján kicsit kiakadtam.. :D Ugyanis a kérdésre, hogy mit szeretne a szülinapjára kapni, azt mondta, hogy: "hó", "fa", és "tindin" :))) Szóval a gyerek karácsonyfát és havat kér...május végére..hurrááá!! :D A "tindin" az pedig a Minimaxon reklámozott MUGZ fagyikészítő bögre. Ebből van pingvines is, és amikor azt látja, akkor ujjong és mutatja, hogy neki az kell... :)) Úgyhogy az egyik ajándéka ez lesz. :) A tortán valószínűleg SpongyaBob lesz. Ő most a nagy kedvenc nálunk. Szerencsére én is szeretem, így nem kerget az őrületbe azzal, hogy mindig azt a mesét kell nézni.. :) 

És végül jöjjön egy friss kép is a kisasszonyról. :) Fodros-bodros kisruhában... ez most a kedvence..itthon ebben szokottáncikálni, amikor az Angelina Balerina megy a Minimaxon.. :D Szerintem a szülinapján is ebben fog villogni, ahogy ismerem.. :D

 580074_446606685369393_100000601950533_1591547_1224966738_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://dorcsibaba.blog.hu/api/trackback/id/tr474545510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása