A napló főszereplője:

Anya, Apa szemefénye, Mama, Papa büszkesége. Dédiknek a kis bogara, nem más ő, mint Dorcsi baba.

Dorcsi baba naplója

"Engem ne emeljen a magasba senki, ha nem tud addig tartani, míg tényleg megnövök. Guggoljon ide mellém, ki nem csak hallani, de érteni akar, hogy közel legyen a szívdobogásunk." (Birtalan Ferenc: Míg megnövök)

Dorcsi baba

Lilypie Premature Baby tickers

Ennyi látogatóm volt eddig:

Free Counters

Vendégeim

Vendégeim

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • Babaruhadepo: Szia! Szeretném veled felvenni a kapcsolatot! Kérlek, hogy írj egy mailt a babaruhadepo@gmail.com-... (2010.11.13. 15:02) november 11.
  • LNiki: @Hajnika... :): Jól van Hajnika :D (2010.11.12. 17:05) november 2.
  • Hajnika... :): Tény hogy imádok babázni mert egy kis tündér.... de ennyire nem vagyok elvetemült, hogy játékgépez... (2010.11.12. 16:58) november 2.
  • LNiki: Szia! Örömmel tölt el, hogy a családon kívül más is olvasgatja a naplónkat. :) Az ostyalapot szala... (2010.09.13. 21:32) május 29. - A TORTA :D
  • mancsok: Szia! Gratulálok az oldalhoz nagyon tetszik. Az én kislányomat Dorkának hívják és ugyancsak a kede... (2010.09.13. 19:55) május 29. - A TORTA :D
  • Utolsó 20

január 25.

2011.01.25. 11:14 - LNiki

Végre tudtunk éjszaka aludni egy kicsit. Este 3/4 8kor beadtam babának a fél Rectodelt kúpot és negyed 9re el is aludt. Gyorsan én is mellé bújtam, hogy pihenjek végre... Hajnal 4ig úgy aludtunk, mint akit leütöttek. :) Aztán kezdődött a nyűglődés, nyöszörgött felsírt, mert a bokájáig pisis volt. :S Szerintem nagyobb pelusra kell váltani, mert mostanában sok az ilyen pisis baleset. Na meg megivott egy üveg teát éjszaka, gondolom ez már sok volt a pelenkának... Aztán 5ig sikerült visszaaludni, ekkor kipattant az ágyból, én visszafektettem, ringattam egy kicsit és még 6 óráig tudtam húzni az időt, visszaaludt. De 6kor nem volt visszaút, fel kellett kelni, mert éhes volt. Kipattant az ágyból, a kezembe nyomta a távirányítót, hogy kapcsoljak mesét, majd megfogta a kezemet és kihúzott a konyhába, hogy adjak neki enni. :) 3/4 8kor bevettük az 5ml Spiropentet. Hál'istennek tegnap reggel óta nem volt fulladás. kop-kop-kop... Most éppen pörög a gyógyszertől, birkózik a "félkarú" nagyapjával.. :) Félkarú, mert valamelyik nap ugyanígy bírkóztak babával és baba ráugrott, vagy megrúgta, vagy nem tudjuk mi lehetett, mert utána lezsibbadt a fél karja Papának. A bal karján az ujjai nehezen mozognak, nem bír fogni, zsibbad a fél karja, plusz még a fél szája is furcsán áll, furán beszél. :S Lehet valami ideg becsípődött neki. Ma volt orvosnál, tovább küldték a rheumatológiára... :S Szóval baba kicsit agresszívan játszik a Spiropenttől, de legalább nem fullad.. :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kitaláltam, hogy február elején, amint megkapom a pénzemet, venni fogok babának egy légtisztítót. Nem is drága, amit kinéztem 7-8000Ft körül van és van benne uv-fény is a vírusok ellen.

Ez az:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leírás: Légszennyeződések kiszűrése, Szagmentesítés, Pozitív ionok semlegesítése, Ezüstion bevonatú aktív szénszűrő, Orvosi minőségű HEPA szűrő, Két sebesség, 108 m3 / óra légszűrés, Alacsony zajszint, Időzítő (1, 2 és 4 óra), TiO2 ( titándioxid ) szűrő, UV sterilizáló

Hauser AP-200 Légtisztító berendezés

·" HEPA szűrő, kiszűri a 0,3 mikron és nagyobb méretű részecskék több mint 99%-át

· Aktívszén szűrő ezüstion hozzáadásával, magas baktérium- és gombaölő hatással

· Ionizátor funkció, a levegő káros pozitív töltésének semlegesítése

· UV lámpa, ami hatásos az allergének, vírusok, baktériumok, spórák, penészgombák ellen amik az allergiát, asztmát okozzák

· Titándioxid (TiO2) sterilizáló, szerves mikroorganizmusok ellen

· 1, 2 és 4 órás időzítővel

· Egyszerű használat és tisztítás

· 108m3 /óra levegő átmozgatás, 22m2-es szobában óránként kétszer szűri át a levegőt

· Halk működés (45dB-nél alacsonyabb zajszint)

Orvosi minőségű HEPA szűrő

Az ön készülékében megtalálható egy HEPA szűrő, amely speciálisan arra lett kifejlesztve, hogy a 0,3 mikronnál (0,0003 mm) nagyobb részecskék több mint 99.,9%-át kiszűrje a levegőből. Nagyságrendileg a cigarettafüst részecske körülbelül 0,5 mikron nagyságú, közel kétszer akkora, mint amire az ön légtisztítója tervezve lett. Emiatt a készülék kiválóan alkalmas majdnem minden lebegő részecske kiszűrésére a levegőben, mint például por, pollen, atka, füst. A házipor atka az asztmás megbetegedések 50-80%-áért felelős. A levegőben porral együtt szálló poratkákat kiválóan kiszűri a készülék. Ezért a készülék jelentősen hozzájárulhat, hogy gyermeke asztmás megbetegedését megelőzze. Használjon HEPA szűrővel ellátott Hauser VC-1400 típusú porszívót, amely a nem lebegő, porban lévő atkákat szűri ki lakásából.

 

Ezüstionnal módosított aktívszén szűrő

A szabad ezüst ionok (Ag+), nagymértékben gombaölő, baktériumölő, algaölő hatásúak. Az ezüst az egysejtű élőlényekbe (baktériumok, gombák, paraziták) kerülve gátolja az anyagcserében résztvevő enzimeket és így a kórokozók pusztulását okozza. A vírusoknál a fehérjeburok szerkezetének károsításával éri el azok szaporodási képtelenségét és a szervezetből történő kiürülésüket.

 

Tehát az ezüsttel telített, aktív szén réteggel érintkező mikroorganizmusok fejlődését megakadályozzák. Specifikus egészségre ártalmas lebegő kemikáliák, vegyi anyagok, szagok, illékony szerves vegyületek (VOC: Volatile Organic Compound) hatását jelentősen csökkentik. Az aktív szén rétegen keresztüláramoltatott levegőben lévő mikro-, és makrovegyületek csapdába esnek.

 

Ionizátor:

A legkárosabb a levegő pozitív töltése. Az elektromos berendezések, amik körülvesznek a lakásban, irodában, mind hozzájárulnak, hogy a levegő töltése pozitív irányba tolódjon. Mikor negatív töltésű ionokkal dúsítjuk a levegőt, a lebegő részecskék egymáshoz vonzódnak és ezáltal nehézzé válnak ahhoz, hogy a levegőbe maradjanak. A nagyobb ionizált részecskék lesüllyednek és így a filter által összegyűjthetőek lesznek. Ez segít megelőzni a por belélegzését a légzési traktusba mielőtt egészségügyi problémákat okoznának. Mivel helyreállítja a légszennyezés által leromlott ionegyensúlyt, ezért allergia, asztma, légúti problémák, fáradtság, fejfájás, álmatlanság, frontérzékenység enyhítésére kiválóan alkalmas. A készülék nem állít elő ózont!

 

Ultraviola (UV) fény:

Az UV fény behatol a mikroorganizmusok sejtmembránjáig, és megváltoztatja azok DNS láncát. A megváltoztatott DNS-el, a mikroorganizmusok képtelenek lesznek tovább szaporodni, így mikrobiológiai szempontból elpusztulnak, ezért ártalmatlanná válnak. A mikroorganizmusok egyébként is nagyon rövid életciklusa miatt, ha képtelenek szaporodni, a teljes populáció gyorsan és drámai mértékben csökken le. Számos egészségügyi tanulmány bizonyítja, hogy az UV fény nagyon hatásos az allergének, penészgombák és egyéb DNS alapú levegőben lebegő baktériumok, vírusok, spórák populációjának visszaszorításában.

 

TiO2 fotokatalitikus sterilizáló:

A fotokatalitikus (TiO2) sterilizálás egy újfajta légtisztító technológia, mely nagy hatékonyságú és hatása hosszú. A Titándioxid képes oxidálni a vele érintkezésbe lévő szerves részecskéket. Az oxidáció során a baktériumok, vírusok szétbomlanak, hatástalanodnak a különböző kémiai és égéstermékek, szagok. A fotokatalízis elektronlyuk pár létrehozását jelenti. A létrejövő szabad (OH) és (O) gyökök nagyon hatásosak szerves anyagok oxidációjában."

 

Hát elég jól hangzik, ennyi pénzért. :) 3 havonta kell benne szűrőt cserélni, ami 3000Ft-ba kerül. Ennyit megér nekem baba egészsége. Úgyhogy, amint megkapom a pénzemet, ez lesz az első dolgom, hogy megveszem neki. :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dorcsibaba.blog.hu/api/trackback/id/tr742611912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása